Bøger / faglitteratur til børn

Vild sport


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 22. apr. 2020

Ny letlæst fagbog i serien "Fakta". I bogen kan man læse om forskellige vilde sportsgrene, og måske nogle, man aldrig har hørt om før, fx "wing-suit", hvor man hopper ud fra et højt sted i en særlig dragt. Kan læses, hvis man er 8-9 år.

Bogen er delt ind i kapitler med hver sin overskrift og bagest er der stikord og idéer til, hvor man kan læse mere om emnet. Bogen omtaler fem forskellige former for vild sport. Teksten er sat op i en tekstboks på venstre side af hvert opslag. Der er fotos i farver på højre side af opslagene. Serien er delt ind i fire sværhedsgrader. Denne er "Fakta. 2". Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen har hårdt omslag.

En rigtig god letlæst fagbog. Bogen er spændende og har gode store fotos af alle de vilde sportsgrene. Mange børn kan lide at læse om noget, der er anderledes og vildt, og vil nok være motiveret bare af titlen og forsidefotoet med en snescooter, som laver et hop i luften. De fire af sportsgrenene, som omtales, er nok mest for voksne, men der omtales én, zorbing, som også er for børn.

Hvis man har lyst til at læse om andre og mere almindelige sportsgrene, kan man fx læse Kender du flere slags sport?Speedway. Den er i serien "Danmark FaktaLet". Hvis man har lyst til at læse om en anden vild sport, kan man fx læse Speedway, som er i serien "Min første bog", og er af samme forfatter, som "Vild sport". Begge bøger er letlæste fagbøgerHvis man har lyst til at læse om andre og mere almindelige sportsgrene, kan man fx læse Kender du flere slags sport?. Den er i serien "Danmark FaktaLet". Hvis man har lyst til at læse om en anden vild sport, kan man fx læse , som er i serien "Min første bog", og er af samme forfatter, som "Vild sport". Begge bøger er letlæste fagbøger.