Bøger / skønlitteratur / roman

Vild timian


Beskrivelse


Kærlighedsroman fra Skotland, om en pige der for to år siden blev svigtet af en mand, som hun får muligheden for at få tilbage.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 1997

af

af

Lone Krøgh

d. 18. apr. 1997

Denne meget underholdende kærlighedsroman udkom første gang på dansk i 1981. Den er ikke meget værre eller bedre end Pilchers øvrige forfatterskab, men eftersom der dengang var en ret afvisende holdning til kulørte dameromaner på mange biblioteker, blev den kun anskaffet de færreste steder. Til gengæld kom den til at cirkulere hyppigt i lånesamarbejdet. Pilcher er nu kommet ind i varmen og der vil være masser af læsere til Vild Timian, som handler om den unge troskyldige Victoria, der pludselig bliver revet ud af sin trummerum som ekspedient i London. Hendes gamle kæreste, Oliver, tropper op med sin moderløse 2-årige søn. De tager op til et skotsk landsted, hvor Oliver har en forfatter-kollega. Her møder de tilfældigvis John, en ung rig amerikaner og arving til landstedet. Victoria havde netop truffet John i London, så Oliver bliver jaloux og opfører sig egoistisk og barnagtigt. Sin lille søn har han for længst mistet interessen for og pludselig er han over alle bjerge. John er til gengæld alle tiders fyr og han sørger for, at det hele ender lykkeligt. Ingredienser (behændigt blandet): Dramatik, romantik, kærlighed, smukke mennesker og skønne hjem. Resultat: Meget tilfredsstillende, hvis livretten er sødsuppe. Anvendelighed: Bred.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Munck

d. 18. dec. 2018

Handlingen foregår stort set i Skotland; i løbet af to ugers ophold her oplever vi bl.a. en dramatisk brand og at den kvindelige hovedperson for anden gang svigtes af den mandlige, som visersig at være skurken - men heltinden finder samtidig en ny kærlighed. - Personskildringen er rigtig udmærket, især virker skurken meget overbevisende. Handlingen er underholdende, krydret medudmærkede naturbeskrivelser, sproganvendelsen pæn. En underholdningsroman over sin genres gennemsnit uden dog ligefrem at høre til de allerbedste.


Politiken

d. 10. juni 1997

af

af

Susanne Bjertrup

d. 10. juni 1997