Bøger / faglitteratur


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. mar. 2013

Temahæfte om vilde bier, som nok især voksne naturinteresserede læsere vil læse, men som unge fra 13 år og opefter også kan læse af interesse eller i undervisningssammenhænge. Hæftet gør det fuldt ud for en god fagbog med faglig dybde om emnet, og den slags bøger findes der ikke så mange af.

Hæftets 35 tætskrevne sider giver et indblik i de vilde biers store diversitet og de forskellige arters levevis. I Danmark findes hele 279 forskellige arter vilde bier. For de fleste af os, ser de meget ens ud. Men de er vidt forskellige og deres levevis er endnu mere forskelligartet. Dette hæfte åbner op for denne fascinerende verden og er rent guf for naturelskere.

Der findes en del litteratur om både bier og om biavl, men oftest med fokus på honningbier og humlebier. Dette tidsskrift har sit fokus på de vilde bier og er mere omfattende og dybdegående end megen af den øvrige litteratur om emnet. Målgruppen vil temmelig sikkert også finde interesse i Natur og Museum-tidsskriftet Humlebier, 2010.

Endnu et velskrevet tidsskrift fra Natur og Museum, som giver et interessant indblik i naturens fantastiske verden og gør en tur i naturen lidt mere spændende end ellers.


Praktisk økologi

Årg. 33, nr. 4 (2013)

af

af

Maria Gram-Jensen

Årg. 33, nr. 4 (2013)