Bøger / faglitteratur til børn

Vilde dyr i pleje


Beskrivelse


Om forskellige dyr, f.eks. hjorte, natugler, harer, pindsvin og fugle, der er kommet til skade og bor på vildtplejestation hos Gitte og Kristian.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 27. maj 2011

Med et lixtal på 18 egner bogen sig til faglig læsning eller til selvlæsning, når man lige er nået forbi begynderstadiet.

Omdrejningspunktet er Gitte og Kristian, som har en vildtplejestation. Bogen beskriver en lang perlerække af fugle og pattedyr, fx egern, rådyr, musvåge og vibe fra den danske natur, som på den ene eller anden måde er kommet til skade. Kort fortælles der om, hvordan man plejer dyrene mhp. at sætte dem tilbage til naturen. Sidst i bogen et kort afsnit om dyrenes beskyttelse og en kort vejledning om, hvad man skal gøre, hvis man finder et skadet dyr. Det fyldige billemateriale er glimrende og støtter flot op om den verssatte tekst med delestreger i sammensatte navneord. Der er desuden små tekstbokse.

Med sit fokus på, hvordan man plejer skadede dyr, skal man tilbage til 2003 for at finde en bog med lignende indhold: Dyreambulancen af Ulla Lund.

En fin bog for begynderlæsere om et emne, der ikke er ret meget materiale om.