Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Vilde gåder


Beskrivelse


Hvorfor græder synålen? Få svaret på det og 11 andre gåder.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2020

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 16. jan. 2020

To let læste bøger i serien "Carlsens læsestart". Den ene er "Vilde gåder", og den anden "Vilde vittigheder". Bøger er om, som titlerne antyder, henholdsvis gåder og vittigheder, som børn på 8-9 selv kan læse.

"Vilde gåder" består af 12 gåder, hvor selve gåden står på højre side af opslaget, og så får man svaret ved at bladre og læse på venstre side. Gåden består af en enkelt sætning, og svaret er enten en enkelt sætning eller et enkelt ord. "Vilde vittigheder" består af 24 vittigheder, én på hver side. Teksten er sat op øverst på hver side og består af tre-otte linjer. Begge bøger har illustrationer i farver, som fylder det meste af hver side. Bøgerne har hårdt omslag.

Bøger med vittigheder og gåder er meget populære, og disse to er gode bud på en fornyelse. Her minder opsætning og omfang mere om andre let læste skønlitterære bøger end om traditionelle vits-/gådebøger. De store og farverige illustrationer er sjove og understøtter forståelsen af gåderne og vittighederne.

Der findes mange andre bøger med gåder, også for børn, fx Gåder for børnDe små vitser. Bind 1. Den er dog meget længere end "Vilde gåder". En anden bog med vittigheder for børn er fx De små vitser. [Bind] 1. Den har samme omfang som "Vilde vittigheder", og den er god til læsere, som er kommet i gang med den første læsningDer findes mange andre bøger med gåder, også for børn, fx Gåder for børn. Den er dog meget længere end "Vilde gåder". En anden bog med vittigheder for børn er fx De små vitser. [Bind] 1. Den har samme omfang som "Vilde vittigheder", og den er god til læsere, som er kommet i gang med den første læsning.