Bøger / faglitteratur

Vilde haver : 7 tiltag der giver mere natur i haven


Beskrivelse


Inspiration og konkrete råd til hvordan man kan skabe mere biodiversitet i haven og derved understøtte et rigt og varieret dyre- og planteliv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 1. okt. 2019

Lettilgængelig havebog om at skabe mere vild natur i haven til glæde for fugle og insekter. Anbefales til alle, men især til nybegyndere, udi biodiversitet og vilde haver.

Ditte Dal Lisbjerg formidler sin interesse for den vilde natur i haven på bloggen vildehaver.dk. Bogen kommer med en række ideer til at skabe mere plads til naturen til gavn for fugle og insekter. Bogens syv overordnede tiltag handler om gift og gødning, danske arter, krat, gamle træer og ved, planter og træer for insekter, lad græsset stå, samt ly og levesteder. Indenfor hvert af de syv tiltag gives der mere konkrete praktiske råd til, hvad man kan gøre. Der er nogle få simple tegninger i bogen. Bagerst er der en række korte afsnit om små haver på fx altaner og i gårdmiljøer, bestøvning, havens nyttedyr, invasive arter, tips til yderligere læsning og oversigter over værtsplanter for sommerfugle og bier.

En fin og lettilgængelig lille bog om et aktuelt emne; at få mere vild natur ind i haverne, så insekter og fugle får bedre vilkår. Rådene er praktiske og bogens formidling ukrukket. Bogens få illustrationer understøtter ikke teksten og fungerer mere som illustrativ pynt. Formatet er lille og bogen vil nemt kunne forputte sig på hylden.

Andre bøger om vilde haver og biodiversitet er fx NaturhavenDen uendelige haveDen vilde have, Den uendelige have og Den vilde haveAndre bøger om vilde haver og biodiversitet er fx Naturhaven, og Den vilde haveAndre bøger om vilde haver og biodiversitet er fx Naturhaven, Den uendelige have og .