Bøger / faglitteratur til børn

Vilde heste


Beskrivelse


Vildhestenes liv i naturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Poul Wibbert Esberg

2008

Serien, som omfatter 16 titler med dyr af alle slags fra hele verden, henvender sig de 11-12-årige. Bogen er til selvlæsning og er en første introduktion til emnet.

Hesteracerne beskrives ganske kort, for de fleste af de 8 omtalte hesteracer indskrænker oplysningerne sig til en 3-4 linjer, og de gemmer sig rundt omkring i faktabokse og brødtekst på forskellige sider. De fleste af hesteracerne lever i en barsk natur, og der fokuseres da også på tilpasningen til den natur; men faktisk drejer det meste af teksten sig generelt om hestes natur og liv i fri dressur, altså græsning, fødsel, yngelpleje, anatomi, sanser, livet i flokken m.m. Flotte fotos danner baggrund for den korte tekst. Bogen sluttes som de øvrige i serien af med en side med livscyklus, en ord- og stikordsliste.

Der findes mange fagbøger for målgruppen om emnet, men vist ingen, som kun beskæftiger sig med vildheste eller forvildede heste. Normalt omhandler bøgerne også tamracer og pleje/ridning af heste/ponyer. Den foreliggende har et par ret specielle heste med som fx Kaimanava-hesten fra New Zealand og Namib-hesten fra Namibia.

Bogen har korte beskrivelser af heste, som målgruppen ellers ikke finder meget om, men er primært en supplementsbog.Informationer og udgaver