Bøger / skønlitteratur / digte

Vilde sandheder


Beskrivelse


Digte om livet som nydansker og beretninger fra livet i krig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 13. apr. 2016

Hårde, sjove og smukke digte om krig og indvandring. For alle, der tør høre de vilde sandheder om ufred og kultursplittelse.

Digtsamling om en mandlig nydansker, der dels fortæller om at være den fremmede i Danmark, hvor man bliver mødt med fordomme og frygt. Der er en bøn om dialog og om at blive hørt: "Jeg vil så gerne have / At du (...) lytter til min fortælling uden afbrydelser / Lader mig se dig i øjnene / Inden du skriver løs på dine vilde fantasier". Andre digte indeholder beretninger fra et krigshærget Syrien med kurdere og yazidier: "På bjergtoppen fortæller stjernerne hver deres historie / De døde yazidier danser hver for sig i eget tempo". Illustreret med sort-hvide malerier af ansigter og kroppe.

Enkelte digte er en kende klichéprægede og fremstår upræcise med flere skiftende sammenligninger og metaforer. Den overvejende del af digtene er dog vellykkede og patosfyldte, og formidler et overordentligt vigtigt budskab, der bør læses omhyggeligt. Digtenes ligefremhed og politiske budskaber gør dem egnet til undervisningsmateriale for børn og unge.

Janus Kodal skriver om eksilet som en generel præmis for digteren i den vellykkede EksilKærlighed og kulturskyerYahya Hassan. Danial Khalils Kærlighed og kulturskyer og Yahya Hassans Yahya Hassan er andre, mere indignerede og yngre, eksempler på livet i Danmark som efterkommer af indvandrereJanus Kodal skriver om eksilet som en generel præmis for digteren i den vellykkede Eksil. Danial Khalils og Yahya Hassans Yahya Hassan er andre, mere indignerede og yngre, eksempler på livet i Danmark som efterkommer af indvandrereJanus Kodal skriver om eksilet som en generel præmis for digteren i den vellykkede Eksil. Danial Khalils Kærlighed og kulturskyer og s er andre, mere indignerede og yngre, eksempler på livet i Danmark som efterkommer af indvandrere.