Bøger / faglitteratur / håndbøger

Vilde svampe : naturens bedste spisesvampe


Beskrivelse


Kom med ned i skovbunden, der skal samles spisesvampe. For alle der vil give sig i kast med indsamling og tilbredning af svampe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2021

af

af

Martin Jørgensen

d. 10. sep. 2021

Kom med ned i skovbunden, der skal samles spisesvampe. For alle der vil give sig i kast med indsamling og tilbredning af svampe.

Svenske Niki Sjölund tager læseren med på svampetur, hvor der skal jages spiselige svampe. Han leder os ud i skoven, og giver en grundig beskrivelse af de spiselige svampe, man kan være heldig at finde. Bogen lægger ud med en generel introduktion til svampenes biologi, og herefter gennemgås 45 forskellige spisesvampe, hvor svampenes levesteder, udseende, opbevaring og tilberedning forklares. Et vigtig del er også svampenes forvekslingsmuligheder. Bogens afsluttende del består af en bred vifte af opskrifter, der strækker sig fra konventionelle retter som fx ristede svampe til det mere eksotiske som fx svampeis og syltede svampe. Niki Sjölund er kok, sanketursarrangør og leverandør af vilde råvarer til restaurationsbranchen.

En flot og indbydende bog, der både inspirerer og vejleder. Et par enkelte steder skinner det svenske islæt igennem, men det virker ikke forstyrrende. Især fotodelen er i en klasse for sig, hvor både æstetisk og identifikation af svampene er i højsædet. Man får umiddelbart lyst til at tage bogen med ud i skoven, og komme i gang med indsamlingen. At sanke er populært som aldrig før. Denne titel vil sikkert glæde naturfolket.

Der findes mange svampebøger. Populære titler som fx Spiselige svampe10 sikre spisesvampe og 10 sikre spisesvampe er knap så dækkende men mere handyDer findes mange svampebøger. Populære titler som fx Spiselige svampe og er knap så dækkende men mere handy.


Jæger

Årg. 30, nr. 10 (2021)

af

af

Kim Lykke Jensen

Årg. 30, nr. 10 (2021)