Bøger / faglitteratur til børn

Vilde vidunderlige dyr : fantastiske fortællinger fra Danmarks natur


Beskrivelse


Dramatiserede fortællinger om danske dyr skrevet til børnefamilier, der gerne vil introduceres til den natur, der omgiver dem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2020

af

af

Morten Brynildsen

d. 6. okt. 2020

Dramatiserede fortællinger om danske dyr skrevet til børnefamilier, der gerne vil introduceres til den natur, der omgiver dem.

DR Ramasjang-serien "Vilde vidunderlige dyr" er her bearbejdet til højtlæsning for børn. Gennem fem temaer: skoven, hav og kyst, det åbne land, søer og vandløb samt byen, fortælles ca. 40 korte historier om danske dyr. Historierne tager udgangspunkt i sjove egenskaber eller situationer, som illustrerer noget om dyrenes natur. Hvert tema afsluttes med et par forslag til naturaktiviteter, som familien kan lave sammen, fx find et musehul, en rævelort eller en afgnavet grankogle i skoven.

Bogen er velegnet til højtlæsning og sproget glider nemt. Bogen fremstår som en fagbog, men indholdsmæssigt skurrer det i ørerne, når forfatteren tillægger dyrene menneskelige egenskaber, fx når "rævemor er bekymret" eller isfuglen tænker: "Det er sejt at være en lille fugl".

Vil man have et bredere indblik og dybere viden om dyrene, anbefales Familiens store bog om naturenAnders Kofoeds store bog om naturenKan du høre træerne snakke?, Anders Kofoeds store bog om naturen eller nogle af Sebastian Kleins mange bøger. Kan du høre træerne snakke? giver også god viden om skoven i børnenes øjenhøjdeVil man have et bredere indblik og dybere viden om dyrene, anbefales Familiens store bog om naturen, eller nogle af Sebastian Kleins mange bøger. Kan du høre træerne snakke? giver også god viden om skoven i børnenes øjenhøjdeVil man have et bredere indblik og dybere viden om dyrene, anbefales Familiens store bog om naturen, Anders Kofoeds store bog om naturen eller nogle af Sebastian Kleins mange bøger. giver også god viden om skoven i børnenes øjenhøjde.


litteratursiden.dk

d. 21. jan. 2021

af

af

Annie Christensen

d. 21. jan. 2021

Flot fagbog tager børnefamilier med ud i Danmarks vilde natur og giver indblik i dyrenes kamp for føde og overlevelse. Kom med den prægtige kongeørn på harejagt, svøm rundt med et marsvin i Lillebælt...