Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vilde Vilma


Beskrivelse


Der er fest på skolen. I ugen op til gør Vilma tilnærmelser til skolens lækre dreng Kian. Hun har besluttet, at han skal være den første, hun vil kysse. Mon det lykkes for hende, og hvordan mon det går?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2015

af

af

Vibeke Axelsen

d. 11. mar. 2015

Vilma er træt af at være klassens duks og at blive betragtet som en nørd. Hun vil gerne score, og hun har udset sig lækre Kian. Fra 13 år. Meget let at læse.

Vilma fortæller sin historie. Hun går i 8. klasse, har styr på alting, er formand for elevrådet, har drenge- og pigevenner, men hun føler sig utjekket. Hun har nemlig aldrig kysset en dreng. Det bestemmer hun, at hun vil, og hun går målrettet efter en lækker dreng, Kian, der spiller i det band, der skal spille til festen på skolen den førstkommende fredag. Hendes veninde Sandra hjælper hende med at ændre udseende, hvilket tilsyneladende får Simon, som er hendes bedste ven helt fra børnehaven, til at vende hende ryggen. Inden hun får set sig om er det hele vendt på hovedet. Bogen er inddelt i korte kapitler. Hvert kapitel har små vignetter, der forestiller tro, håb og kærlighed.

Hvis man kan lide at læse om venskab, forelskelse, det første kys og ganske almindelige unges liv, er denne bog et godt bud. Den er godt skrevet og let at læse.

I samme serie: "Ung PS" kan bøgerne LoverboyLoverboy - min første date og - min første date læses. De er lidt lettere at læse, men de indeholder de samme temaer blot med en dreng som hovedpersonI samme serie: "Ung PS" kan bøgerne Loverboy og læses. De er lidt lettere at læse, men de indeholder de samme temaer blot med en dreng som hovedperson.