Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Vilde Winnie


Beskrivelse


Den skøre heks Winnie bor sammen sin kat, Wilbur. De redder en hund, som slet ikke er blevet kidnappet, holder anderledes-dag, klipper får og farer vild i junglen. Som sædvanlig går Winnies trylleri fuldstændigt galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 20. feb. 2015

Sjov højtlæsningsbog med fire historier om den skøre heks Winnie og hendes fornuftige kat Wilbur. Børn mellem 5 og 9 år kender sikkert allerede heksen Winnie fra billedbøgerne eller de andre 7 højtlæsningsbøger om hende, men nye læsere kan også sagtens springe med på hendes skøre idéer her.

Heksen Winnie bor alene sammen sin kat. De forsøger at redde en hund, som slet ikke er blevet kidnappet. Hun holder også anderledes-dag til stor forundring for byens børn, som hun kalder "de små anderledes". Winnie farer vild i junglen, klipper får og som sædvanlig går hendes trylleri fuldstændigt galt. Forsiden ligner de øvrige bind i serien.

Der er sort-hvide illustrationer fyldt med sjove detaljer på alle sider. Her er tjubang i både handling og sprog, hvilket passer godt til både piger og drenge. Børnene elsker Winnies skøre påfund, spændingskurven er perfekt afstemt med de 5-9-åriges behov, og selv den voksne højtlæser vil kunne more sig undervejs.

Heksen Winnie er den voksne udgave af Pippi-karakteren, som vender alle de kendte normer på hovedet. Hekse-temaet findes også i Charlotte Blays serie om "Lille heks". Dette 8. bind i serien om heksen Winnie svarer fuldstændigt til de foregående bind.