Bøger / skønlitteratur / roman

Vildfarelser


Beskrivelse


Journalisten Sofus voksede op i et kollektiv i 1970'erne og 1980'erne og hans mor døde da han var seks år. Han forsøger i årevis at udrede omstændighederne omkring hendes gådefulde død som ingen vil tale om.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 16. mar. 2016

Spændende generationsroman krydret med et gådefuldt dødsfald, journalistik og kærlighed. For læsere af romaner, som favner bredt i indhold og genre.

Journalisten Sofus vokser op i et kollektiv i Hellerup i 1970'erne og 1980'erne. Hans mor, Stella, dør pludselig, da han er 6 år. I årevis forsøger han at opklare hendes gådefulde død og kollektivets hemmeligheder imens forholdet til faderen bliver dårligere. Samtidig forelsker papsøsteren, Esther, sig i en politiker, som Sofus er overbevist om ikke har rent mel i posen og som måske er en del af Stellas brogede fortid. Kapitlerne veksler imellem fortid og nutid og foregår både i Danmark og i Afrika.

En krimi-agtig generationsroman fyldt med spænding, hemmeligheder og kærlighed. Romanen er velskrevet og er næsten et puslespil som kapitelvis samles brik for brik. Skildringen af kollektivet i 1970'erne og 1980'erne er meget troværdig. Kapitelskiftene imellem fortid og nutid harmonerer godt og gør romanen levende og øger indlevelsesevnen.

Romanen trækker i flere retninger i forhold til genrer og indholdsmæssige dilemmaer, men adskiller sig ikke synderligt fra romaner om livet i kollektiver i 1970'erne, hvor venstreradikalisme og drømmen om et bedre samfund optog befolkningen. Ulla Bruuns roman Syvmiledrømmen berører mange af de samme emner og foregår i et kollektiv i 1970'erne.


litteratursiden.dk

d. 4. maj 2016

af

af

Arne Larsen

d. 4. maj 2016

På trods af mange ord lykkes det ikke forfatteren at tegne noget overbevisende billede af hverken personer eller miljø i denne politiske generationsroman om fortidens fejltagelser. Birgitte Bartholdys...


Weekendavisen

d. 8. juli 2016

af

af

Johanne Mygind

d. 8. juli 2016