Bøger / skønlitteratur / noveller

Vildmarken


Beskrivelse


Seks fortællinger hvor hovedpersonerne prøver deres grænser af, i hver deres livsfase, som bl.a. bjergbestigere eller vandrere i den barske natur og i vildmarken.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2013

af

af

Henrik H Pedersen

d. 12. mar. 2013

Fortællinger om bl.a. vildmarken og adventures og som vil appellere til især det mandlige publikum på biblioteket. Lånere som bl.a. læser rejsebeskrivelser om førnævnte emner, kan snildt være målgruppen for disse fortællinger. Kan også formidles til kendere af "natur-forfattere" som Jørn Riel og Jack London.

Vildmarken er Steffen Kjærs skønlitterære debut. En samling af fortællinger som har den barske natur, vildmarken og såkaldte adventure oplevelser som fællesnævner. Steffen Kjær er journalist og har bl.a. forfattet Matterhorn - verdens farligste bjerg, 2006 og Klatring : livet på en klippeside,fra 2011 og desuden skrevet om skisport. Nærværende bogs seks fortællinger handler bl.a. om river rafting, bjergbestigning og trekking i Yosemite nationalpark og i Laplands fjelde. Historiernes hovedpersoner søger alle eventyret for at prøve sig af i hver deres livsfase og konfronteres med vanskelige dilemmaer. Historierne virker realistiske og sproget enkelt og letlæseligt med rappe dialoger og kan især passe til en fhv. yngre mandlig målgruppe.

En unik udgivelse i skønlitterær sammenhæng, idet der ikke findes andet skønlitteratur for voksne i relation til emnet.

Fine og velskrevne fortællinger fra et ukendt område i skønlitterær sammenhæng. Med en iøjenfaldende forside fra en bjergbestigning, tror jeg bogen kan formidles forholdsvist nemt til det mandlige publikum.


Politiken

d. 13. apr. 2013

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 13. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 24. apr. 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. apr. 2013