Bøger / faglitteratur / opskrifter

Vildnis


Beskrivelse


Gennemgang af 30 af de mest almindelige og anvendelige spiselige planter fra Danmarks heder, marker, skove, moser, enge og strande. Opstillet alfabetisk med bl.a. oplysning om voksested og anvendelsesmuligheder samt en enkelt opskrift.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 8. maj 2018

Hvis man har lyst til at være med på trenden med at samle vilde planter i naturen for at bruge dem i madlavningen, er der god hjælp at hente her.

Hvad enten man samler planter i naturen for at få naturoplevelser eller inspiration til sund mad, er det en fordel at vide, hvad man skal se efter. I bogen gennemgås 30 af de mest almindelige og anvendelige spiselige planter fra Danmarks heder, marker, skove, moser, enge og strande. De er opstillet alfabetisk, og hver plante bliver over nogle tekstsider beskrevet, hvad angår årstid, voksested, anvendelsesmuligheder og en enkelt opskrift. Til beskrivelsen hører også et foto af planten i sin helhed samt fritskårne fotos, hvor man detaljeret kan se alle dele af planten. Bogen er skrevet af en af medstifterne af Aarstiderne og hans søster.

Ganske enkelt en dejlig og indbydende bog. Der er kun godt at sige om den, og den er i særklasse flot, gennemarbejdet og inspirerende. Samtidig med at bogen er informativ, spiller tekst, fotos og grafik sammen på bedste og overskuelige måde. Det er virkelig en bog, som giver læseren lyst til at gå i gang med planteindsamlingen lige med det samme.

Der findes flere gode bøger om at samle og anvende planter som fx Claus Meyers NaturalmanakSankVild, Sank og Thomas Laursens formidable Vild. Sidstnævnte har hidtil stået som det ypperste for mig, men nærværende bog er mindst lige så god og anvendelig som denneDer findes flere gode bøger om at samle og anvende planter som fx Claus Meyers Naturalmanak, og Thomas Laursens formidable Vild. Sidstnævnte har hidtil stået som det ypperste for mig, men nærværende bog er mindst lige så god og anvendelig som denneDer findes flere gode bøger om at samle og anvende planter som fx Claus Meyers Naturalmanak, Sank og Thomas Laursens formidable . Sidstnævnte har hidtil stået som det ypperste for mig, men nærværende bog er mindst lige så god og anvendelig som denne.