Bøger / skønlitteratur / roman

Vildskab


Beskrivelse


En ung kvinde dukker op ud af ingenting midt på en befærdet vej om natten. Hun er nøgen og der løber blod ned af hendes ben. Lastbilchaufføren ser hende ikke før det er for sent.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 5. okt. 2017

En ung kvinde dukker op ud af ingenting midt på en befærdet vej om natten. Hun er nøgen og der løber blod ned af hendes ben. Lastbilchaufføren ser hende ikke før det er for sent. Til læsere af spændingsromaner.

Da byggematadoren Vittorio Salveminis datter Clara dør, bliver det først betegnet som selvmord. Claras bror Michele kan dog ikke slippe tanken om at der stikker noget under og begynder at undersøge søsterens tragiske død. Claras liv oprulles, hendes forhold til ægtemanden endevendes, hendes tidligere kærester og bekendtskaber granskes og det viser sig at alt ikke er som det burde være. Løgne, fortielser, bedrag, kærlighed der ikke er gengældt og bristede illusioner er nogle af de ting der kommer frem i lyset, da Claras gøren og laden tages nærmere i øjesyn. Romanen vandt Strega-prisen, 2015, den vigtigste litterære pris i Italien.

Fremragende skrevet. Det handler om et mord, om opklaringen af det, om en familie, om kærlighed, om forkerte venskaber, om et samfund og om hele Italien. Handlingen følger mange forskellige personer, men alligevel hænger den glimrende sammen. Fortællingen om Clara indeholder både nerve og melankoli og er så meget mere end bare historien om hendes død.

Minder om Lyden af ting der falder100 års ensomhedÅndernes hus af Juan Gabriel Vâsquez, 100 års ensomhed af Gabriel García Márquez og Åndernes hus af Isabel Allende på grund af melankolien og måden at skrive påMinder om Lyden af ting der falder af Juan Gabriel Vâsquez, af Gabriel García Márquez og Åndernes hus af Isabel Allende på grund af melankolien og måden at skrive påMinder om Lyden af ting der falder af Juan Gabriel Vâsquez, 100 års ensomhed af Gabriel García Márquez og af Isabel Allende på grund af melankolien og måden at skrive på.


Jyllands-posten

d. 31. juli 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 31. juli 2018


Weekendavisen

d. 20. okt. 2017

af

af

Leonora Christina Skov

d. 20. okt. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 2 (2018

af

af

Birgit Eriksson

Årg. 32 nr. 2 (2018