Bøger / skønlitteratur / roman

Vildt forelsket


Beskrivelse


Ved kysten i Connecticut bor Georgia, hendes højtelskede mand, finanssagføreren Nick, og i nabohusene hendes søster, mor og mormor - og idyllen er kun truet af hendes jalousi og trang til kontrol og omklamring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2008

af

af

Beth Høst

d. 23. juli 2008

Alle de mange læsere, der kan lide en solid gang underholdning, er denne bog henvendt til. Og det er nok hovedsagelig de kvindelige af slagsen, der vil gribe ud efter denne.

I 2007 kom Skæbnens time af forfatteren, og her har man så valgt at oversætte en bog, der oprindeligt er fra 1988. Det kan stort set ikke mærkes, da fortællingens basis er naturen, særligt hav og kystegne. Hovedfiguren er Georgie, hun bor ved kysten i Connecticut, hvor hendes søster med familie, mor og mormor er nærmeste naboer. Hendes mand, Nick, er en travlt optaget Wall Street-sagfører, og deres forhold er så tæt, at de prøver at tilbringe al tilgængelig tid sammen. Deraf originaltitlen Crazy in love, som faktisk har en betydning, da Nick begynder at føle sig omklamret. Bogen er en gennemført underholdningshistorie, men indenfor sine egne (amerikanske!) rammer kommer den meget godt omkring adskillige problemstillinger. Fx demens, Georgies mormor bliver mere og mere dement, og da hun bor hos Georgies mor, bliver hverdagen stadig mere vanskelig for hende. Sammenhold i familier fylder også en del i fortællingen og evnen til at give slip og få et liv på egne præmisser, Georgie lærer også at se sig selv og sit ægteskab i et større perspektiv.

Det er ikke muligt at sige underholdningsroman uden at tænke Danielle Steel, men her står Rice sig godt nok.

Lidt melodrama, lidt glasur, men ellers solid underholdning.