Bøger / faglitteratur til børn

Vildt klima


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2019

af

af

Stine Bille

d. 15. nov. 2019

Få svar på, hvad forskellen er mellem vejr og klima. Op på spørgsmålet: hvem er Greta Thunberg? Og hvorfor får vi mere og mere vildt vejr? For 7-9-årige.

"Vildt klima" er en del af fagbogsserien "Faktisk!". Bogen indleder med at give svar på, hvad forskellen er på vejr og klima, samt hvem Greta Thunberg er, hvad hun vil og hvorfor hun er gået i gang med at skolestrejke. Herefter kan man læse om luft og CO2, hvor der udledes meget CO2 og hvad det betyder for klimaet. Man kan læse om vildere vejr rundt omkring i verden, om oversvømmelser, skovbrande, orkaner samt hvad vi forsøger at gøre for at stoppe klimaforandringerne. Bogen fortæller om Parisaftalen og om hvad vi gør i Danmark samt om alternativ energi og hvad vi som enkeltpersoner kan gøre. Kapitlerne strækker sig over et opslag med tekst på venstre side og foto på højre side. Linjerne er korte, og skriften er sat med store typer. Der er indholdsfortegnelse, ordforklaringer, stikordsregister og litteraturhenvisninger. Teksten har en sværhedsgrad på lix 13.

God fagbog for begynderlæsere, der har fået gang i læsningen. Trods de relativt korte kapitler kommer bogen godt omkring emnet og giver dermed læseren mulighed for oplevelsen af at læse sig til viden. Bogen har et lækkert enkelt layout samt mange flotte og klare fotos.

Der findes flere gode bøger om klimaet og klimaforandringer, fx KlimaforandringerVildt vejr eller Vildt vejrDer findes flere gode bøger om klimaet og klimaforandringer, fx Klimaforandringer eller .