Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Vildt nok! : 9 fabler med dyr i


Beskrivelse


Hvordan går det døgnfluen, der leder efter meningen med livet, og tigeren, der forelsker sig i jægerens datter? Bog med ni sjove korte fabler. Fra ca. 6-7 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2021

af

af

Marion Tirsgaard

d. 29. okt. 2021

Hvordan går det døgnfluen, der leder efter meningen med livet, og tigeren, der forelsker sig i jægerens datter? Bog med ni sjove korte fabler. Til højtlæsning fra ca. 6-7 år og selvlæsning fra 9 år.

Illustreret bog med ni korte, satiriske og humoristiske fabler, der alle handler om dyr og har en morale i slutningen. Læs fx om, hvordan det går rigmanden Noa, der af Gud får til opgave at bygge en yacht. Om hønsene i hønsehuset, der er utilfredse med, at bonden stjæler alle deres æg og om elefantfamilien, der en dag stikker af fra Aalborg Zoo og køber en villa uden for Ringsted, fordi deres søn synes, at alle dage ligner hinanden i zoo. Hver af de ni fabler er illustreret af ni forskellige danske illustratorer fra Simon Væth til Signe Parkins og Anna Margrethe Kjærgaard.

Ni fabelagtige fabler i Fupz Aakesons karakteristiske stil, der med et glimt i øjet og en humoristisk og ofte lidt brutal morale får os til at tænke lidt over livets dilemmaer og tilfældigheder, og hvordan vi som mennesker opfører os. Bogens fabler er oplagte i undervisningssammenhæng men også som en sjov godnathistorie for både børn og voksne.

Af andre humoristiske fabler er fx Morgenthalers alfabet-serie, hvor den første er Morgenthalers alfabet : 4 dyrefabler om bogstaverne A, B, C, D, og Røv : tre eventyr om verdens sødeste bagdelMorgenthalers alfabet. 4 dyrefabler om bogstaverne A, B, C, DRøvAf andre humoristiske fabler er fx Morgenthalers alfabet-serie, hvor den første er Morgenthalers alfabet : 4 dyrefabler om bogstaverne A, B, C, D, og : tre eventyr om verdens sødeste bagdel.


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 2 (2022)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 75, nr. 2 (2022)