Bøger / faglitteratur til børn

Vildt vejr


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 19. dec. 2018

Verdens klima er forandret og mennesket har delvist skylden. Denne bog ser på hvordan, og hvad der gøres for at minimere skaden. Egnet for studerende og klimainteresserede.

Bog nr. 17 i en planlagt serie på 100 bøger på 100 sider fra Århus Universitetsforlag. Hver bogs udgangspunkt er et enkelt år i Danmarkshistorien, og her drejer det sig om 2. juli 2011, hvor et skybrud af historiske dimensioner ramte især hovedstadsområdet. Bogens hovedemne er den klimapolitiske debat, der skiller politikere, skeptikere og klimaeksperter. Spørgsmålet de diskuterer er, om klimaet er påvirket af mennesker, og hvad vi så gør. Bogen beskriver registrering af vejr tilbage til 1600-tallet. Samtidigt beskrives den evige vækst- og energijagt, der siden industrialiseringen, har drevet mennesket teknologisk fremad, med påvirkning af miljøet til følge. Historisk beskrives det politiske klimaarbejde, hvor der ofte er sat en tøvende dagsorden. Afsluttende et fremadskuende kapitel, der behandler tilgangen for fremtiden. Bo Fritzbøger er dr.phil. og lektor på Saxo-instituttet ved Københavns Universitet.

En absolut læseværdig og informativ lille bog, der tager et stort emne op, og på forbilledlig vis, formidler og diskuterer klimapolitikkens udvikling og fremtid så de fleste kan være med.

VejrmagerneVejret gennem 5000 år en mere dybdegående gennemgang af menneskeskabte klimaforandringers historie. Vejret gennem 5000 år giver en grundig gennemgang af meteorologiens verdenshistorieVejrmagerne en mere dybdegående gennemgang af menneskeskabte klimaforandringers historie. giver en grundig gennemgang af meteorologiens verdenshistorie.


litteratursiden.dk

d. 12. feb. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 12. feb. 2019

Med udgangspunkt i Københavns voldsomme skybrud i 2011, behandler bogen klimaforandringer og klimaforskning gennem tiderne og prognoserne for fremtiden. Forfatteren er dr.phil. og lektor ved Saxo-Inst...