Bøger / faglitteratur til børn

Vildt vejr


Beskrivelse


I denne bog hører du de vildeste vejrfænomener. Både det vilde vejr der opstår langt væk fra Danmark, men også det som kommer forbi, hvor vi bor.Vidste du, at det kan regne 260000 mm om året i Cherrrapunji i Indien, at en tornado har en tophastighed på over 400 km/t og at den koldeste temperatur der er målt er minus 89 grader? Let at læse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. feb. 2016

Vidste du, at hagl kan blive store som tennisbolde? Eller at en tornado har en tophastighed på 400 km/t? Eller at kulde-rekorden på jorden er minus 89 grader? Det og mange andre ekstremer om vejret kan du og læsere fra 8 år læse mere om i denne bog.

Bogen er en af de første to udgivelser i den helt nye serie "Fagklub Ultra", hvor alle bøgerne har omdrejningspunkt i det ekstreme. Fokus for denne bog er vejr-ekstremer. Bogen præsenterer læseren for forskellige vejr-rekorder og forklarer dem fagligt. Teksten er sat i korte afsnit og suppleres med illustrationer, forklarende grafer, kortmaterialer og qr-koder, som giver mulighed for at se korte filmklip af vejrfænomenerne.

Det er en både spændende og lærerig fagbog, som giver megen god viden og mange "wauw-oplevelser".

Man kan læse mere om vejret og vildt vejr i bøgerne VejrFremtidens klimaStorme og tornadoer og Fremtidens klima i serien "De små fagbøger" eller i bogen Storme og tornadoerMan kan læse mere om vejret og vildt vejr i bøgerne Vejr og i serien "De små fagbøger" eller i bogen Storme og tornadoerMan kan læse mere om vejret og vildt vejr i bøgerne Vejr og Fremtidens klima i serien "De små fagbøger" eller i bogen .