Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Viljepigen : for ung til kræft


Beskrivelse


Med vægt på de psykiske og fysiske op- og nedture fortæller forfatteren (f. 1985) om sygdomsforløbet efter hun som 16-årig fik konstateret aggressiv knoglekræft i sit ene ben, men også om følgevirkningerne og livet efter sygdommen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 22. okt. 2010

For unge og voksne. Andre kræftramte unge, deres familier, venner og andre nærtstående er den primære målgruppe, men bogen kan læses af alle, der kunne tænkes at interessere sig for et ungt menneske i en ekstrem situation.

Mette er kun 16 og skal til at begynde i gymnasiet, da hun får konstateret en agressiv knoglekræft. Oven i købet har hun haft ondt i knæet næsten et helt år, før diagnosen stilles. Så nu skal det gå hurtigt. En serie kemobehandlinger, en operation, hvor der indsættes en stålprotese og nok en serie kemo. Det må Mette igennem det næstfølgende år. Hertil kommer genoptræning. Mette vælger at gennemføre 1.g samtidig med sine indlæggelser. Hun har en god og støttende familie, en højt elsket bror og en flok gode kammerater. Bogen fortæller i et frisk sprog om hele forløbet med mest vægt på de psykiske og fysiske op- og nedture. Værst for Mette er det at miste håret og se syg ud. Hun klarer det med paryk, uden at særlig mange opdager det. De første 2 tredjedele af bogen handler om dette forløb, mens sidste del handler om følgevirkningerne og hendes liv herefter. Mette arbejder i dag som journalist og det mærkes, at hun har godt fat i sproget. Hun formår at tegne sygdomsbilledet og de indre processer uden at tabe sin læser undervejs.

Jeg havde kræft! : et år af mit liv, 2007 er også en beretning om et ganske ungt menneskes kræftforløb - skrevet af hende selv.

Sygdomsberetning om en ung kvindes kræftforløb, der ender positivt. Velskrevet - for unge og voksne.


Politiken

d. 27. nov. 2010

af

af

Edel Hildebrandt

d. 27. nov. 2010