Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viljetyven. Bog 1


Beskrivelse


Fantasy. Der er en Viljetyv, der truer Nomernes fredelige verden. Elmo og Noma drager ud på et farefuldt eventyr for at redde Nomerne. Først skal de finde pigen Skade i byen Klanaka, for hun kan måske hjælpe dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2016

af

af

Helle Laursen

d. 13. okt. 2016

De to Nomer, Elmo og Noma, må drage ud på en dramatisk rejse. De må forlade Nomeskoven og begive sig ind til den store by, Klanaka, for at redde Norme-verden fra den onde Viljetyv. Den første i en triologi om Viljetyven. Højtlæsning for 4-8 år og selvlæsning for lidt ældre børn. Bogen har lix 23.

Fantasy. Så snart Elmo og Noma kommer til Klanaka, prøver de at finde pigen Skade. De har et brev med til hende fra prinsesse Zika, og Zika har fortalt at Skade vil kunne hjælpe dem. Det tager ikke lang tid, før Elmo og Noma finder hende. Men det er ikke nemt at blive venner med Skade, og kan de overhovedet stole på hende? Bagerst i bogen giver Jan Kjær tips til hvordan man skriver den gode historie i "skriveskolen". Bogen er indbundet, illustreret i farve, og har 91 sider. Format 15x22 cm.

Med "Viljetyven" har Jan Kjær begået endnu en spændende historie om Nomerne. Her er masser af aktion, der suppleres godt af illustrationerne i den manga inspirerede tegnestil. Denne historie adskiller sig fra de tidligere bøger om Nomerne ved ikke at være en afsluttet historie. Kan også anvendes som læse-let bog til nye skrappe læsere.

Nomernes univers minder på flere måder om Smølfernes, hver figurerne har deres særlige kendetegn. Bøgerne om Nomerne og deres verden lægger sig tæt op af aktionpræget fantasy, hvilket er en sjældenhed til denne målgruppe.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2018

af

af

Mikkel Gammelgaard

d. 9. okt. 2018

En trilogi i børnehøjde, hvis handling udspiller sig i og omkring Nomerskoven. Er man bekendt med Jan Kjærs Nomerunivers, er det et kærkomment gensyn, for nye læsere er det et spændende bekendtskab. ...