Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Vilkacis - under en blodrød måne


Beskrivelse


I skovene uden for den landsby, som drengen Mikelis bor i, hærger ulvene. Men der er også noget andet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2016

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. dec. 2016

De første to bind i serien "Vilkacis" om drengen Mikelis, som må klare sig helt alene i en barsk verden. En verden af kulde, sult og de frygtede Vilkacis - blodtørstige bæster, som både er ulve og mennesker. Spændende og uhyggelig læsning for drenge mellem 9 og 12 år.

Drengen Mikelis bor i en lille by et sted i Europa, hvornår vides ikke. I første bog er det vinter, mad er der ikke meget af, og det hjælper bestemt heller ikke, at ulvene dræber løs af byens dyr - og mennesker. Mikelis mor er klog kone, og hans far er byens jæger, men det hjælper dem ikke i sidste ende. Og hvad er det med den mærkelige ulvejæger, som pludselig dukker op? I anden bog er Mikelis forældreløs og nærmest udstødt i det lille samfund. Til sidst ser han ingen udvej end at flygte ind i ulveskoven, selvom det er er sted, hvor man er fortabt, hvis man er helt alene. Og bliver man bidt bliver man måske til...en Vilkacis.

Letlæst og flydende fortalte uhyggelige bøger med stemning fra gammel folketro og slaviske eventyr. Det er en stramt fortalt historie, hvor man ikke kommer særlig tæt på hovedpersonens følelser eller når at puste ud mellem hændelserne, men uhyggeligt er det og tændergnistende koldt og farligt. En spændende og hurtigt læst serie især for drenge. Smukt og sirligt illustreret, hvis man kan sige det om så uhyggelige billeder.

Det ligger lige for at sammenligne med forfatterens vampyrserie Vampyrfesten.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 3 (2017)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 70, nr. 3 (2017)