Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villa Diablo


Beskrivelse


Detektiverne Jack Stump og Dick har langt mellem opgaverne, men endelig bider en kunde på. Detektiverne skal finde Diablo, en kat udstyret med et halsbånd med ti rubiner. Problemet er, at den gemmer sig i Doom Towns værste spøgelseshus "Djævlebo".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

2008

Fra 10 år/4. klasse, Dingo. Blå med 2 prikker, lix 15.

I bedste 007 stil indleder forfatteren den 20. bog i serien om detektiverne i Doom Town således: "Navnet er Stump, Jack Stump. Jeg er privatdetektiv..." Og som de foregående titler er fortælletempoet, med Jack Stump som jeg fortæller, i højeste gear. Der er smalhals i firmaet, men en kvinde træder til med en opgave. Hendes elskede kat Diablo er forsvunden. Problemer er, at detektiverne skal finde katten i Doom Towns værste spøgelseshus "Djævlebo" - et nedlagt og forladt børnehjem. Om det er halsbåndet med de ti rubiner, som Diablo bærer, eller katten hun søger, finder vi ud af. En mekanisk dukke advarer mod frk. Katz og giver detektiverne en hjælpende hånd på vejen. Jon Ranheimsæter har igen illustreret, og cocktailen bestående af hans tegninger og Henrik Einspors tekst vil uden tvivl få drengene til igen at flække af grin over privatdetektiverne fra Doom Town.

Bogen ligner de øvrige Jack Stump-bøger.

Hvis du ikke kender serien om trekløveret Jack Stump, Dick og Sue, er det bare om at komme i gang. Denne 20. bog i serien er ligeså rablende vanvittig og sjov som de foregående 19 fra makkerparret Einspor og Ranheimsæter.