Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby bliver bange


Beskrivelse


Mads siger, at det spøger på skolen - i kælderen. Villads og Mads går derned for at undersøge det. Det bliver mere og mere uhyggeligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2014

af

af

Karsten Boll

d. 2. juni 2014

Endnu to bøger om Villads fra Valby til læsetræning for de ældste i indskolingen - 7-8 år. Det velkendte univers omkring Villads sælger umiddelbart bøgerne - samt Dina Gellerts sigende forsider.

I Villads fra Valby bliver bange bliver Villads og Mads sendt efter mælk. De drages mod kælderen, fordi Mads snakker om spøgelser på skolen og glemmer mælken. Her bliver de mere og mere trykkede og rigtigt bange, da der pludselig står en kæmpe i døråbningen. Det er en lærer, der skælder dem ud for at være, hvor de ikke må være. I Villads fra Valby laver en film vil han og Frida lave en film om Villads, mens han dykker i badebassinet. De bruger Villads' mors mobil og det går fint, indtil de vil se filmen. Mobiltelefonen falder ned i badebassinet og bliver gennemblødt. I forsøget på at tørre den lægger de den i ovnen - og glemmer den. Det ender med skæld ud og derefter lader de, som om de filmer. To gode historier i det velkendte univers omkring Villads fra Valby. Dina Gellerts illustrationer understøtter meget fint handlingerne. Sproget er let at læse, lix 11 og lettal 15, for begge bøger.

Villads' gå-på-mod minder om Ole Lund Kirkegaards udødelige persongalleri i fx Lille Virgil eller Frode og alle de andre rødder eller Aakesons Vitello.

De to titler er oplagte til anvendelse i børnebiblioteket og i skolernes pædagogiske læringscentre.