Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Villads fra Valby er indbrudstyv


Beskrivelse


Billedbog. Villads og naboens pige Frida skal hente ketchup til de 2 familiers grillaften, men Villads får smækket sig ude og bliver nødt til at bryde ind i sit eget hus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 24. maj 2016

Så er der kommet 2 nye herlige fortællinger om drengen Villads og hans familie. Denne gang er det billedbøger for børn på 4-8 år.

Villads er en flink og glad dreng, men tingene går desværre ikke altid som han har planlagt. I "Villads fra Valby er indbrudstyv" skal Villads og naboens pige Frida hente ketchup til de 2 familiers grillaften, men Villads får smækket sig ude og er nødt til at bryde ind i sit eget hus. I "Villads fra Valby køber slik" får Villads lov til selv at købe ind sammen med sin storesøster og fætter, hvis de lover ikke at gå ud på vejen. Undervejs viser der sig at være vejarbejde, så noget af fortovet er gravet op, og pludselig er det ikke så nemt at overholde løftet. Som resten af serien er det den danske forfatter, Anne Sofie Hammer, som har skrevet historierne, og Dina Gellert, som har illustreret dem.

De 2 nye bøger om Villads er fuldt på højde med seriens øvrige titler. Historierne beskriver hverdagssituationer, som børn vil genkende, og de er fortalt med humor og varme. De glade og livlige tegninger passer rigtig fint til historierne.

Der er efterhånden udgivet mange bøger om Villads fra Valby - både letlæsningsbøger, højtlæsningbøger og nu også billedbøger. Bøgerne minder om Kim Fupz Aakesons skønne Vitello-bøger, som dog har en lidt mere skæv og skør humor.