Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby får et brev


Beskrivelse


Villads har fået et brev med et hjerte på af Anna, men han kan ikke læse det hele, så han gemmer det i lommen. De store drenge på fritidshjemmet elsker at drille. Villads taber kuverten, og Oskar og de store driller Villads med hjertet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 30. maj 2012

2. + 3. bog om drengen Villads fra Valby. Bøgerne er lanceret i en ny serie Læs selv, let-tal 14/ lix 8. Til hyggelig oplæsning fra 5 år eller læs selv fra 2. klasse.

Her er to sjove letlæste bøger, der giver mulighed for identifikation. Bøgerne er flot illustrerede af Dina Gellert, vi kender fra mange billedbøger. Villads går på fritidshjem, hvor der er gang i legen. Han har fået et brev med et hjerte på af Anna, men han kan ikke læse det hele, så han gemmer det i lommen. De store drenge elsker at drille. Villads taber brevet med hjertet på, og Oskar finder det. De store driller Villads, men han finder på at spørge, hvem der kan klatre op til toppen af træet. Oskar er god til at klatre, og Villads må følge med for ikke at tabe ansigt. Da de alle er gået ind, sidder Villads fast i træet. Anna finder en voksen, der hjælper Villads fri. I Villads fra Valby vasker en baby passer og leger han med Emma. Det er sjovt. Men Emma har lort i bukserne, kan Villads lugte. Normalt plejer mor at klare den sag, men Villads henter vand og ble. Han kan ikke styre Emma, så der kommer lort overalt. Emma elsker at have bar numse. Far hjælper med at rydde op, så da mor kommer hjem, har de tjek på både Emma og hus.

Bøgerne minder om andre sjove bøger med noget på hjertet fx. serien om Vitello af Kim Fupz Aakeson. 1. bind Villads fra Valby udkom i 2009, og Villads fra Valby i 0.V kom i 2010.

To små charmerende og farverige udgivelser til oplæsning og selvlæs fra 2. klasse.