Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby i 0.V


Beskrivelse


Villads er klar til at starte i skolen - i 0.V - og det kommer ikke til at gå stille for sig. Villads glæder sig - men gør skolen også det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 25. mar. 2010

Andet bind i serien om drengen Villads, til frydefuld oplæsning for frække piger og drenge fra 5-8 år.

I 2009 kom den første bog om Villads Villads fra Valby, hvor vi lærte drengen Villads at kende. Her er han tilbage igen og klar til at starte i 0. klasse efter sommerferien. Som altid møder Villads de nye udfordringer med ivrigt gå-på-mod, og han er helt klar til fritidshjem og skolestart - men er skolen mon også helt klar til ham? I denne helt nye samling af sjove og underfundige Villads historier hører vi blandt andet om at stjæle, og om hvor mærkelige voksne kan være, om første skoledag, om dinosaurer, om skolemælk, om tis, om børnefødselsdag og orker og lus. Og selvfølgelig også om at blive storebror! Der er rigtig mange sjove episoder som jeg er sikker på, at både børn og voksne kan genkende en flig af fra egen hverdag. Bogen er skrevet i en sjov og underfundig tone, og Dina Gellerts farverige illustrationer supplerer meget fint sprogtonen og tilføjer yderligere charme og humor.

Har man læst om Emil, Vitello og Orla, så er Villads et rigtig godt bud til en efterfølgende oplæsningsbog.

En charmerende anden bog i serien om drengen Villads - et rigtigt godt bud på en ny oplæsningsserie - hvor vi håber at der ingen længe også vil komme en treer.