Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby låner en båd


Beskrivelse


Fætter Noa og hans familie er i sommerhus sammen med Villads' familie. Noa har sin modelbåd med. Villads kan ikke vente med at prøve at styre båden, så han tager båden og går ned til søen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2013

af

af

Karsten Boll

d. 23. apr. 2013

6. og 7. bog om Villads fra Valby som læsetræning for dem, der er ved at knække læsekoden fra 8-9-års alderen. Kendskabet til serien vil sammen med forsiderne sælge serien til målgruppen.

I Villads fra Valby låner en båd er familien på ferie med moster og onkel samt Villads' ældre fætter Noa, som har en modelbåd, der kan fjernstyres. Villads tager båden uden tilladelse med ned til søen trods formaninger om at vente, indtil de har spist. Båden kommer så langt ud, at der ikke længere er trådløs kontakt til senderen. Far opdager Villads ved søen og bliver vred, men hjælper samtidig med at få fat i Noas båd. I Villads fra Valby har vikar har vikaren ingen forståelse for de ting, Villads gør. Han beordrer Villads til at blive på sin plads. Da Villads vil af med sin makrelmad og ikke må forlade sin plads, forsøger han at kaste den i papirkurven. Uheldigvis kommer vikaren i vejen, som bliver meget vred, da han bliver ramt. Sprogligt er bøgerne lette at læse - henholdsvis lix 10 og 11 - begge lettal 14. Dina Gellerts illustrationer understøtter på bedste vis handlingen.

Det lidt uheldige image kommer også til udtryk i Jørn Jensens bøger om Palle, bare med faderen som den uheldige.

Oplagt anskaffelse til børnebiblioteker og skolernes læringscentre. Kan fint bruges til oplæsning for indskolingen.