Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby laver en film - og andre godnathistorier


Beskrivelse


Villads fra Valby er en helt almindelig dreng, der elsker at lege med sine venner. Og han er altid fuld af gode idéer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 10. nov. 2014

Villads fra Valby er tilbage. Denne gang med seks sjove historier, som børn og voksne kan hygge sig med at læse højt for hinanden. For de 6-8-årige, der kan lide et godt grin.

De seks historier om Villads fra Valby, der er samlet i denne bog med godnathistorier, har alle tidligere været udgivet hver for sig som "læs-selv" bøger. Et par eksempler fra bogen: I "Villads fra Valby vasker en baby", skal Villads passe sin lillesøster og da han skal skifte ble, går der bogstavelig talt lort i den. I "Villads fra Valby laver en film" møder vi Villads og Frida en sommerdag, hvor de har lånt mors mobil og vil optage en film i badebassinet. Hvordan mon det går?.

Et herligt gensyn med den opfindsomme Villads fra Valby. Selv om historierne tidligere har været udgivet hver for sig, fungerer de rigtig fint i denne samlede udgave, som godnathistorier. De har en passende længde ved sengetid og når der skal læsetrænes, kan barnet og den voksne jo fint skiftes til læse højt. Dina Gellerts humoristiske illustrationer understreger på fornemmeste vis stemningerne i historierne. Jeg er sikker på, at rigtig mange kan genkende mange af de ting, som Villads kommer ud for og vil kunne grine sammen med ham.

Historierne om Villads minder om Aakesons bøger om drengen Vitello fx Vitello fra rækkehuset ved ringvejen eller Jørn Jensens bøger om Palle og far, hvor det er far der ofte er uheldig.