Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby på sommerferie


Beskrivelse


Villads er færdig med nulte klasse og klar til at holde sommerferie. Han skal i sommerhus, på kanotur og på ferie med familien, men ikke alt går lige som Villads havde tænkt sig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2015

af

af

Helle Laursen

d. 27. maj 2015

Det er altid sjovt at være en flue på væggen, når Villads fra Valby er i nærheden. Endelig er det sommerferie og Villads skal både i sommerhus med mormor og morfar og på ferie med sin familie. For 5-8 år.

Villads fra Valby får sommerferie. Den bliver fyldt med sjove sommeroplevelser, hvor ikke alle lige går som Villads havde tænkt sig. Han bliver ikke populær, da han under en kanotur "måske har en lille andel i" at Fridas mor bliver meget våd. Han kommer også helt tilfældigt til at brænde hul i mormors dug, med det forstørrelsesglas han har fået af morfar, og så bliver han væk, og kan ikke finde hjem til sommerhuset, da han prøver at udspionere sin far.

Endnu en samling sjove historier om Villads og hans familie. Der er mange gode grin undervejs, når Villads får rodet sig ud i problemer. Beskrivelserne af sommerferie i Danmark med Villads' familie er hyggelig og dagligdagen er genkendelig. Dina Gellerts glade og farverige illustrationer er med til at formidle sommerstemningen og de akavede situationer som Villads hele tiden havner i.

Hvis højtlæsningen har stået på "Emil fra Lønneberg" og "Vitello" af Aakeson er historierne om Villads et rigtigt godt bud på mere sjov og underholdende oplæsning.


litteratursiden.dk

d. 1. dec. 2015

af

d. 1. dec. 2015

Villads fra Valby er færdig med 0. klasse og har sommerferie. Han glæder sig, men ind imellem kan det godt være lidt kedeligt, men så er det godt, han har en god fantasi. Af Jim Højberg Så er der komm...