Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Villads fra Valbys uhyggelige halloween


Beskrivelse


Villads og Amalie vil gerne ud og rasle til halloween. Først er deres forældre ikke meget for det, men de hjælper børnene med at lave halloweenkostumer med blod og voks. Villads drømmer om at skræmme de små børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. sep. 2016

Her er den tredje billedbog om Villads fra Valby. Villads vil sammen med sin søster gerne fejre halloween, og han vil gerne skræmme de små børn. For børn på 4-8 år.

Villads og Amalie vil gerne ud og rasle til halloween. Først er deres forældre ikke meget for det, men de hjælper børnene med at lave halloweenkostumer med blod og voks. Villads drømmer om at skræmme de små børn. Derfor vil han og Amanda gerne klædes ud som zombier og spøgelser. Først besøger de deres ven, Frida, og hun giver dem konfekt der ligner afskårne fingre. Vildt sejt, tænker Villads. De kommer i flere haver og banker på mange steder der er udsmykket med udskårne græskar og spøgelses pynt. De kommer i en mørk have og banker på døren i det mørke hus. Først er der stille, og de er ved at gå, men så bliver døren revet op, og en vred gammel mand råber højt. Hjemme igen hos mor og far er de begge lidt rystede, og Villads vil gerne have tørre bukser på. Forfatter og illustrator har udgivet en række billedbøger, højtlæsningsbøger og letlæsningsbøger om "Villads fra Valby".

Der er en dejlig humoristisk stemning i bogen, og selvom Villads er lidt en uheldig dreng, så er skildringen af ham og familien også kærlig og solidarisk. Villads og hans søster er et par genkendelige og rare bekendtskaber for mange børn.

"Vitello"-billedbøgerne af Kim Fupz Aakeson er i samme stil, men de er lidt mere skæve i humoren.