Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viller - min far er røver : børneroman


Beskrivelse


11-årige Viller kommer ved et tilfælde op at køre med en røver og havner i Nordsverige. Her møder han en gangster, som hans far skylder penge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2020

af

af

Stine Veisegaard

d. 1. juli 2020

11-årige Viller kommer ved et tilfælde op at køre med en røver og havner i Nordsverige. Her møder han en gangster, som hans far skylder penge. Spænding fra 10 år.

11-årige Viller bor alene med sin mor og søster. Historien begynder den dag, da han skal til Sverige med sin far. Men faren svigter ham endnu engang og aflyser deres aftale. Det får Viller til at stikke af. Ved et tilfælde bliver Viller låst inde i en varevogn med en bevæbnet røver, der kører til Nordsverige. Her opdager Viller, at den bevæbnede røver i varevognen ikke er så ukendt endda. Mens moren prøver at redde Viller, havner Viller i en faldefærdig og livsfarlig mine, hvor han er blevet tvunget til at hente en taske med penge til den gangster, som faren står i gæld til. Forfatteren er filminstruktør, og dette er hans første bog.

Forfatterens baggrund som filminstruktør fornægter sig ikke, og man kan tydelig forestille sig handlingen udspille sig på film. Der er action fra start til slut, og hvert afsnit slutter med en cliffhanger, så man får lyst til at læse videre. Selvom Villers situation er alvorlig, og han har det dårligt over forholdet til faren, er handlingen underholdende og bogen er hurtig læst.

Bogen er et godt bud til dem, der har læst Bo Skjoldborgs bøger, fx Vild flugtDen nye lærerNørdrejsen. Far-søn-forholdet er også et centralt emne i de humoristiske bøger Den nye lærer og NørdrejsenBogen er et godt bud til dem, der har læst Bo Skjoldborgs bøger, fx Vild flugt. Far-søn-forholdet er også et centralt emne i de humoristiske bøger og NørdrejsenBogen er et godt bud til dem, der har læst Bo Skjoldborgs bøger, fx Vild flugt. Far-søn-forholdet er også et centralt emne i de humoristiske bøger Den nye lærer og .