Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villy og Vaps


Beskrivelse


Villy vil gerne gå tur med hunden Vaps, men Lis siger, at han skal passe på. Der er nemlig fut i Vaps. De går tur. Villy har hundekiks, og Vaps er i snor. Men da Vaps ser en kat, går det helt galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 8. nov. 2017

Villy er vild med hunden Vaps. Han går tur med Vaps i snor, men da Vaps ser en kat, stikker den af med Villy. Sjov læsetræning for alle fra 1. klasse.

Bogen hører til serien "Lyn. 1" letteste niveau med maks. 100 ord, hvoraf flest er lydrette og gentages ofte, let-tal 7. Omslaget er hårdt og viser de to venner - den store hund Vaps og drengen Villy, der nusser sin ven. Villy besøger Lis, der ejer hunden. Lis har kødben og hundekiks til Vaps. Villy vil gerne gå tur med Vaps, men Lis siger, at han skal passe på. Der er nemlig fut i Vaps. De går tur, og Vaps er i snor. Men da Vaps ser en kat, går det helt galt. Der er opgaver og aktiviteter på forlagets hjemmeside.

Bogen indeholder en sjov lille historie (12 sider) - ikke mindst i kraft af de farverige og udtryksfulde illustrationer, som understøtter og tilfører teksten en ekstra dimension. At Villy oplever den store Vaps som en lille mus, når han har hundekiks indenfor rækkevidde og dyret i snor, tager en brat drejning. Afslutningen på sidste opslag vil alle børn kunne forestille sig og grine af. Serien "Lyn" er inddelt i tre niveauer.

Bølle i Cirkus SuperLoppecirkus har let-tal 5 og er om hunden Bølle, der kan lave numre. Loppecirkus drejer sig også om at have styr på dyr - her lopper i et cirkus. let-tal 10Bølle i Cirkus Super har let-tal 5 og er om hunden Bølle, der kan lave numre. drejer sig også om at have styr på dyr - her lopper i et cirkus. let-tal 10.