Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Vilma kører tur med tallene : en regnebog for de mindste


Beskrivelse


Billedbog. Vilma kører tur i sin røde og rappe bil, undervejs stiger passagerer på og af. Den sjove historie lægger op til at børn og voksne kan lave regnestykker med tal fra 1-20, lægge sammen og trække fra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2014

af

af

Else Lerche

d. 18. feb. 2014

En del børn og forældre efterspørger billedbøger med regneopgaver. De vil blive begejstrede for denne sjove billedbog. Den er til de 3-5-årige og dækker tallene fra 1-20.

Inger Tobiasen, kendt fra andre billedbøger, har både skrevet og illustreret. Vilma kører tur i sin røde og rappe bil, undervejs stiger passagerer ikke uden drama på og af og regnestykker opstår, fx bamsen falder ud af bilen "Før var der 7 i bilen. Hvor mange er der nu? 7-1=6". Der er også plus-stykker. Blandt de mange passagerer er et par tvillinger, en stork med dårligt ben, en prinsesse, en drage, en træt løber og en torsk. Da en lille bitte dame sætter sig på dragens hoved, og de nu er 20 i bilen, braser den sammen. Illustrationerne er tegnet i Inger Tobiasens genkendelige streg. Baggrundsfarven varierer fra opslag til opslag. Illustrationerne viser det, der er væsentlig for handlingen. Det dominerende motiv er den røde bil med passagerer og dem, der gerne vil med eller stå af. Mange sjove detaljer skaber en lille historie i hver farvestrålende illustration, malet med oliekridt. Forsiden med tal, drage, Vilma og bil fænger, bagsiden dækker indholdet.

I 2001 udgave forfatteren Har du hørt om Snehvide og de seks små dværge : leg med tal og mængder. Den har talopgaver fra 1-12. Tælle-bogen 2009 har + og - stykker med tal fra 1-11.

Billedbogen er meget velegnet til de regne-glade 3-5-årige. Med tallene fra 1-20 lærer de + og - stykker på en sjov og underholdende måde. Man kan også samtale om illustrationerne.Informationer og udgaver