Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vilma og venner - du er altså min ven


Beskrivelse


Vilma hader sine pligter derhjemme, og hun føler, at hendes far hele tiden er efter hende. Derfor forstår hun ikke, at vennen Bo gerne vil hjælpe hendes far i haven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2019

af

af

Stine Veisegaard

d. 8. nov. 2019

Vilma hader sine pligter derhjemme, og hun føler, hendes far hele tiden er efter hende. Derfor forstår hun ikke, at vennen Bo gerne vil hjælpe hendes far i haven. Fjerde del i serien om Vilma og hendes venner. Fra 8 år.

Vilma går i 3. klasse og har Klub Kirsebær sammen med vennerne, Bo og Fie. Vilma er træt af alle pligterne derhjemme, hvor mor har lavet et skema over dem alle. Hendes far er hele tiden efter hende, da han synes, hun er for langsom til at ordne det. Derfor kan Vilma ikke forstå, at Bo så gerne vil være sammen med hendes far. Og hun bliver bange for, at faren er ved at stjæle hendes ven. I skolen er de ved at lave stamtræer over deres familie. Her opdager Vilma, at Bo ikke har nogen far. Pludselig forstår Vilma, hvorfor Bo så gerne vil være sammen med hendes far. Forfatteren har skrevet tre andre bøger i serien "Vilma og venner", hvor den seneste er Vilma og venner - hvor er du barnlig.

Endnu en dejlig bog i serien om Vilma. En serie om en ganske almindelig pige, der går i tredje klasse. Den er velfortalt med genkendelige hverdagsproblemer. Bogen er uden lix-tal, men som de forrige bind i serien, er denne også let at læse. Da bøgerne begynder med en introduktion, behøver man ikke at læse serien i rækkefølge.

En serie i samme stil er Line Kyed Knudsens serie "K for Klara", der starter med HjerteveninderEa 3.a - den nye skole eller serien "Ea 3.a" af Puk Krogsøe, hvor Ea 3.a - den nye skole er 1. delEn serie i samme stil er Line Kyed Knudsens serie "K for Klara", der starter med Hjerteveninder eller serien "Ea 3.a" af Puk Krogsøe, hvor er 1. del.