Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Vind og vejr


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Birgit Hald

2008

Det er en felthåndbog i handy format for alle os, der interesserer sig for vejret på amatørplan og godt vil kunne vurdere den nærmeste udvikling, men det er en stor fordel med lidt forhåndskendskab til emnet.

Meteorologen Søren Jacobsen gennemgår danske vejrfænomener på en seriøs og personlig måde. Han beskriver de forskellige former for skyer grundigt, og det giver et godt grundlag for de efterfølgende kapitler om nedbør, vind, vildt vejr mm. Det er blevet populært at have sin egen vejrstation, og i bogens sidste kapitel får læseren gode råd om de forholdsregler, man skal tage i den forbindelse. Bagest er der en ordliste, henvisning til "Supplerende læsning" i den seriøse ende af spektret samt internetsider og et register. Bogen er rigt illustreret med smukke, dramatiske og poetiske farvefotos, og herudover er der tegninger til hjælp for forståelsen af teksten. Bogens ligner de sidst udkomne håndbøger i serien Politikens naturguider, men emnet gør, at de enkelte siders opbygning nogle steder bliver lidt anderledes.

Denne adskiller sig fra de udgivelser om vejret der er kommet i de senere år ved være af en håndterlig størrelse når man vil have den med sig på tur. Den kan bedst sammenlignes med Gyldendals guide til vejr og skyer 2002, hvor Vind og vejr udmærker sig ved at være af dansk oprindelse og tage udgangspunkt i danske forhold.

Det er en god håndbog der kræver lidt viden i forvejen og helt sikkert får læserne til at kigge lidt mere op på skyerne, end de plejer.


Vejret

Årg. 29, nr. 4 (2007)

af

af

Leif Rasmussen

Årg. 29, nr. 4 (2007)


Berlingske tidende

d. 5. jan. 2008

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 5. jan. 2008