Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vind over vreden : Sine og Mads og problemvrede


Beskrivelse


Sine og Mads er meget forskellige, men de har en ting til fælles. De bliver alt for hurtigt vrede over alt for små ting. Bogen afsluttes med et kapitel til de voksne, der vil prøve at forstå meget vrede børn, så de bedre kan hjælpe dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. sep. 2011

Problemvrede blandt børn og unge er et stort problem i hverdagen både for de vrede børn og for deres omgangskreds. Denne bog er skrevet målrettet de 9-13-årige og henvender sig til de vrede børn, deres forældre og til det pædagogiske personale i skoler og fritidsordninger, som arbejder med denne målgruppe.

Bogen er bygget op over fiktive fortællinger om problemvrede, som danner baggrund for samtaler om børnenes egne erfaringer med problemvrede hos sig selv og andre, samt om hvordan man i fællesskab kan løse problemerne. Historierne suppleres med oplæg til samtaler baseret på både de voksnes og børnenes egne erfaringer. Bogen afsluttes med et kapitel skrevet til den voksne læser, som vil prøve at forstå de vrede børn, så de bedre kan hjælpe dem. Bogen er et letanvendeligt og godt udgangspunkt for samtale, som kan anvendes i sin helhed eller i uddrag.

Det vil være relevant også at anvende Den gode cirkel, 2006, sammen med denne bog.

Bogen er et godt arbejdsredskab og hjælpemiddel til tackling af problemvrede blandt børn og unge mellem 9 og 13 år.