Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vinden i piletræerne


Beskrivelse


Muldvarp, Rotte og Grævling skal hjælpe Tudse med at få Tudseborg tilbage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 5. aug. 2014

Målgruppen er børn i indskolingen (8-9 år), der har knækket læsekoden. De kan bruge den til læsetræning eller fritidslæsning, hvis de gerne selv vil læse noget genkendeligt.

Lesley Sims har genfortalt Kenneth Grahames udødelige historie i en meget forkortet udgave, der er vellykket og giver mening som en selvstændig historie. Over seks kapitler introduceres Muldvarp, Rotte, Grævling og Tudse samt væslerne. Tudse som fartbølle må i fængsel, men det lykkes ham at flygte. Væslerne har overtaget Tudseborg og kun med hjælp fra vennerne Muldvarp, Rotte og Grævling lykkes det at jage væslerne væk. Sprogligt gennemarbejdet og let at læse (lix 13). Illustrationerne understøtter fint teksten.

Forlaget Flachs har udgivet en del i serien Læs selv fx Gullivers rejser (14/05) og Rapunzel (13/36), hvor genfortællingen af kendte klassikere lykkes.

En loyal genfortælling af historien bearbejdet til selvlæsning for de 8-9-årige som læsetræning eller fritidslæsning. Anbefales til børnebiblioteket og skolens pædagogiske læringscenter.