Bøger / skønlitteratur / roman

Vinter


Beskrivelse


Sophia Cleaves har inviteret sønnen Art og hans veninde til at holde jul hos sig i sit store hus i Cornwall. Hun får også ufrivilligt besøg af sin søster Iris, som hun ikke har set i 30 år.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. jan. 2019

Sophia er ikke helt alene i sit store hus i Cornwall. Hun har selskab af et svævende hoved, og snart får hun selskab af sønnen Art og hans kæreste Charlotte. Til læsere af litterære romaner.

Sophia har trukket sig tilbage som forretningskvinde og har ikke andet at servere til jul end valnødder og et halvt glas kirsebær. Arts stand-in kæreste Lux, som han betaler 1000 pund for at agere Charlotte (den svigefulde, der tweeter som ham på hans blog Art in Nature), overtaler ham til at ringe efter Sophias oprørske hippie-søster Iris, som hun ikke har set i 30 år. Iris' tilstedeværelse i huset får Sophia til at tænke tilbage. Skotske Ali Smith (f. 1962) har udgivet en lang række romaner.

Facetteret og kompleks fortælling om en dysfunktionel familie og et dysfunktionelt samfund, med referencer til Dickens Et juleeventyr (Ill. Roberto Innocenti) og Shakespeares "Cymbeline", og med fine ordspil, der går delvist tabt på dansk. Ali Smith har her, som i den foregående roman, allegoriske hip til tidens politiske dagsordener, iblandet tankestrømme, som leder tanken hen på Virginia Woolf. Bogen er velegnet til studiekredse.

"Vinter" er den anden bog i Ali Smiths årstids-serie, og hendes 6. roman på dansk. Den første bog i årstids-serien er EfterårEfterår. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Ali Smith topper i England listen "New Elizabethans" sammen med forfatterne Zadie Smith, Kazuo Ishiguro og Hilary Mantel "Vinter" er den anden bog i Ali Smiths årstids-serie, og hendes 6. roman på dansk. Den første bog i årstids-serien er . Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Ali Smith topper i England listen "New Elizabethans" sammen med forfatterne Zadie Smith, Kazuo Ishiguro og Hilary Mantel .


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2019

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 6. mar. 2019

Andet bind i Ali Smiths årstidskvartet er en intens nydelse. En fabulerende roman, med skarpe satiriske betragtninger og flydende, næsten lyriske, indre monologer. Med 'Vinter' fortsætter Smith sin po...


Politiken

d. 23. feb. 2019

af

af

Alexander Vesterlund

d. 23. feb. 2019


Kristeligt dagblad

d. 16. feb. 2019

af

af

Iben Tandgaard

d. 16. feb. 2019


Weekendavisen

d. 6. aug. 2021

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 6. aug. 2021


Weekendavisen

d. 15. feb. 2019

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 15. feb. 2019


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Merete Enggaard Jakobsen

Årg. 33 nr. 2 (2019)