Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

Vinterbilleder : succesbilleder ved juletid


Beskrivelse


Inspirationsbog med billedkunstopgaver til børn i alderen 5-14 år. Bl.a. maling af rensdyr og engle og ideer til at lave julekort og julegaver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. okt. 2008

Bogen kan give inspiration til arbejdet med børn (fra 4 år) og billeder. En øjenåbner for billedkunstlærere og pædagoger, der fokuserer på, at børnenes produkter fremstår harmonisk.

De to forfattere er pædagoger og billedkunstnere med stor erfaring i arbejdet med børn, kunst og billeder. De fokuserer på og giver forslag til, hvordan underviseren kan kvalificere børns billeder gennem strukturerede forløb, der udvikler børnenes kunstneriske færdigheder. Nogle opgaver lægger op til brug af fantasi, andre tager udgangspunkt i iagttagelsestegning. Hovedoverskrifterne er motiver med afsæt i jul og vinter. Der er individuelle billeder og fællesbilleder af julemotiver samt ideer til julekalender, kort, pynt og gaver. Et afsnit omhandler metoder, farvelære og farvevalg. Bogen har et farvestrålende layout, idet der er mange fotos af børn under processen og senere med de færdige billeder. Forfatterne viser på den måde deres metoder i såvel tekst som billeder. Teksten er sat op som en trin-for-trin vejledning med angivelse af alderstrin samt materialeliste. De voksne får på den måde vist processen frem til færdigt produkt.

Bogen er fornyende og anderledes. Der er intet tilsvarende omhandlende julen.

En inspirerende fagbog at have stående i lærerbibliotek, billedkunst og værksted. Der er fokus på et flot produkt med en afstemt farvesammensætning, de voksne har valgt.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 30 (2008)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 125, nr. 30 (2008)