Bøger / faglitteratur

Vinterblomster : at forandres i sorg


Beskrivelse


Et blik på og en analyse af det faktum, at mennesker efter et stort tab ofte kan pege på værdifulde forandringer i forhold til deres selvforståelse, deres relationer og tilværelsens store spørgsmål, og på den skyld og skam det kan medføre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 1. apr. 2020

Kan der komme noget godt ud af at miste en hjertenskær? Ja, mener præst og psykoterapeut Lise Trap. Til dem, der sørger over tabet af en ægtefælle, et barn eller forældre, og som må finde et nyt ståsted.

Lise Trap leder sorggrupper for særligt udfordrede. Kunsten at sørge og leve er at have øje for sammensatheden og at kunne tåle det paradoks, at sorgen og glæden kan eksistere side om side. Vækst kan udspringe af den største sorg, siger hun. Hun citerer andre sørgende, som har udviklet sig personligt efter deres tab, ikke mere bekymrer sig om småting og er blevet mere rummelige og mere opmærksomme på, hvad der er væsentligt. Journalist Esben Kjær citeres fx for at have sagt "Jeg er blevet mere empatisk og rund, og mit ego er blevet mindre. Det er helt vildt hvad sorgen har gjort ved mig som person". Lise Trap kommer også omkring den skyld og skam, der kan følge med at føle glæde og livslyst i sorgen, og gør opmærksom på mulighederne for personlig udvikling i sorggrupper.

Endnu en indsigtsfuld sorgbog fra Lise Trap, i hvilken hun og de interviewede reflekterer over de positive forandringer og den personlig vækst, tragedien kan afstedkomme, og det dybere perspektiv på tilværelsen sorgen igangsætter.

Lise Trap har tidligere udgivet SorgHjertebåndAt sprede skyer og Hjertebånd, begge om at leve i sorg. I At sprede skyer reflekterer Marian C. Prestage over livet efter sin mands dødLise Trap har tidligere udgivet Sorg og , begge om at leve i sorg. I At sprede skyer reflekterer Marian C. Prestage over livet efter sin mands dødLise Trap har tidligere udgivet Sorg og Hjertebånd, begge om at leve i sorg. I reflekterer Marian C. Prestage over livet efter sin mands død.


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2020

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 7. maj 2020