Bøger / faglitteratur / bagebøger

Vinterdrømme : duften af jul og nytår


Beskrivelse


29 kageopskrifter - heraf 24 juleopskrifter og 5 nytårskager, hvoraf halvdelen er glutenfri. Hver kage består typisk af 4-5 dele som f.eks. bund, creme, mousse og glaze.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2019

af

af

Laura Winding

d. 15. nov. 2019

Vinterdrømmekager, der sætter kulør på den mørke tid fra Ditte Julie. Til ambitiøse kagebagere. Ikke til vegetarer, da de fleste opskrifter indeholder husblas.

Indledning om temperering af chokolade og idéer til at mixmatche kagedelene. Derpå 29 kageopskrifter, hvoraf halvdelen er glutenfri. Hver kage består typisk af 4-5 dele som fx bund, creme, mousse og glaze. Med hver opskrift følger ingrediensliste, vejledning samt foto af den færdige kage og "snittet". Alle på nær to opskrifter indeholder husblas.

DJ bruger meget Cake Factor-kagekrydderi (udviklet af DJ for Mill & Mortar), mirrorgelé, velvetspray, pastafarve og mange særlige silikoneforme, som alt sammen heldigvis kan erhverves fra serien: "by Ditte Julie". De funky smagssammensætninger som fx timian og saltet marcipan eller passionsfrugt og mynte resulterer desværre i nogle tilfælde i, at én smag overdøver, mens andre forsvinder. Man savner tidsangivelser, da de fleste kagedele skal køles ned eller fryses - nogle af flere omgange. Det oplyses fx ikke, om kagen er klar til servering, når den er glaseret - eller om den skal tø yderligere op. Der kræves meget udstyr og særlige ingredienser. Farverne, bobleformene og mirrorgeléen bliver næsten for meget.

Tid til kageSweet somethingDen store bagedyst, Sweet something og Den store bagedyst (Jul & nytår) er alle kagebøger, der tager udgangspunkt i årstiderneTid til kage, og Den store bagedyst (Jul & nytår) er alle kagebøger, der tager udgangspunkt i årstiderneTid til kage, Sweet something og (Jul & nytår) er alle kagebøger, der tager udgangspunkt i årstiderne.