Bøger / faglitteratur

Vintergækker og påskeharer : vårens højtider og traditioner


Beskrivelse


Indhold: Årets gang i Norden ; Førkristne vårriter ; Blodfesterne kristnes ; Kyndelmisse og fastelavn ; Østfesten ; Demeter og Persefone ; Den jødiske påske ; Den kristne påske ; Palmesøndag ; Skt. Skadeaften ; Skærtorsdag ; Langfredag ; Langfredagslegender ; Fuglenes kommentarer til korsfæstelsen ; Påskelørdag ; Påskedag ; Anden påskedag ; Store bededag ; Kristi himmelfartsdag ; Pinse ; Og det bliver vår, år efter år, så længe verden består.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2015

af

af

Merete Trap

d. 21. jan. 2015

Kyndelmisse, karneval, påskeharen og varme hveder. Alt dette er en del af vårens højtider og traditioner, og i denne udgivelse gennemgås vårens folklore, skrøner og ammestuesnak. Primært til voksne læsere.

Udgivelse om vårens højtider og traditioner. I kapitler med overskrifter som fx "Førkristne vårriter", "Kyndelmisse og fastelavn", "Den jødiske påske" og "Store bededag", fører forfatteren sin læser igennem den kristne påske, dens baggrund i den jødiske påskefest, vårens ritualer og skikke, samt påvirkninger fra andre kulturkredse. Bogen er rigt illustreret. Forsiden som er holdt i vinterens hvide, og forårets lysegrønne farver, prydes af forskellige vår-relaterede billeder, indsat i små æggeformede rubrikker. Anna-Marie Helfer har udgivet en del bøger for børn, senest Altid alene hjemme, 2014.

Denne udgivelse afdækker fint og underholdende vårens skikke, både de kendte såvel som de sjældne. Den giver et interessant og samlende indblik i forårets og påskens traditioner, og er brugbar i flere sammenhænge, både for den voksne læser og i samspil med børn.

Der findes mange udgivelser om påsken samt om forårets traditioner fx PåskebogenFamiliens bog om årets traditioner og Familiens bog om årets traditioner (med afsnit om forår), men i herværende udgivelse samles og fokuseres på påske og forårDer findes mange udgivelser om påsken samt om forårets traditioner fx Påskebogen og (med afsnit om forår), men i herværende udgivelse samles og fokuseres på påske og forår.


Kristeligt dagblad

d. 27. feb. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 27. feb. 2015