Bøger / skønlitteratur / roman

Vinterkongen : roman om Kong Arthur


Beskrivelse


En af kong Arthurs krigsmænd, sakseren Derfel, nu kristen munk, beretter mange år efter den "sande" historie om Arthur, Guinevere, Merlin og Lancelot, om krig og politik og gør samtidig op med de romantiske myter om Camelot og ridderne af det runde bord.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Dette er populær-historisk skønlitteratur, når det er bedst! Vi mødte Cornwell første gang sidste år med serien fra vikingetiden: Det sidste kongerige. Nu går vi ind på myternes område, vi får historien om kong Arthur, om Merlin, Lancelot, Galahad, Guinevere og alle de andre. "Det skete engang for længe siden i et land ved navn Britannien", sådan lyder første linje. Og så går det ellers løs med unge Derfel som fortæller, han er opfostret hos Merlin, og ender i Arthurs følge, da han redder kongeætlingen Mordred. Det er faktisk en meget kompliceret beretning, og besøger man www.bernardcornwell.net, kan man finde en god og kommenteret læs-mere liste om Arthur-legenderne. Hele historien virker både charmerende og troværdig, selvom vi befinder os i myternes univers, her er ingen middelalderromantik, men der er masser af lune, der er garanteret også masser af historisk dokumenterede detaljer om levevilkår og dagligdag fra et Britannien omkring tiden, da kristendommen var en mellemøstlig kult om en død tømrer (det sidste er et citat!). Der er endnu 2 bind i serien, og jeg glæder mig allerede, og det er iøvrigt forfriskende at få pillet glorien af både Lancelot og Guinevere, og var Arthur andet end en ordinær "krigsherre", som vi hører om dem i konfliktområder nutildags? Cornwell er i genre med Jacq og Iggulden, men skriver langt bedre, nok mest på niveau med McCullough.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2007

af

af

Jette S. F. Holst

d. 14. maj 2007

Derfel er kriger i 400-tallets England. Han fortæller som gammel mand den fascinerende historie om legenden kong Arthur og hans kamp for at samle Englands stammer til én. I 400-tallet var England spli...