Bøger / skønlitteratur / roman

Vinterlukket


Beskrivelse


Krimi. Kriminalchef William Wisting fra Larvik bliver tilkaldt til en sag med et ilde tilredt lig i et hærget sommerhus. Andre huse er plyndret, og flere lig dukker op i området. Wisting og hans folk har en sag med mange tråde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Beth Høst

d. 18. sep. 2012

Naturligvis er det hele den store læsergruppe, der higer efter skandinaviske krimier, der her kan glæde sig, men generelt også de krimilæsere, der bare kan lide en gedigen krimi.

Dette er 3. roman på dansk af denne forfatter, der er flere andre på norsk i serien om Larviks kriminalchef William Wisting, men de eksisterende på dansk kan sagtens læses uafhængigt. Forfatteren arbejder selv som politiefterforsker, og den politimæssige virkelighed virker også rigtig realistisk. I denne historie er en række voldsomme indbrud i et sommerhusområde udgangspunktet, da en beboer finder sit hus hærget, opdager han samtidigt et mishandlet lig i nabohuset. Wisting og hans medarbejdere er forvirrede, og endnu mere, da et nyt lig dukker op. Indbrudstyvene bliver sporet til Litauen, og da Wisting rejser dertil og taler med involverede, begynder opklaringen at flytte sig. Samtidig er Wistings journalistdatter Line på vej til samme sommerhusområde og får også en rolle i det hele. Fortællingens emne er tilfældighedernes spil, hvordan helt uafhængige hændelser pludselig må ses i en sammenhæng. Forfatteren medtager uhyggetemaet: de store sorte fugleflokke og døde fugle, der enkeltvis falder ned fra himlen. Måske ikke helt effektfuldt hver gang, men forklaringen viser sig at være god. Det er slutningen heldigvis også, og spændingsniveauet holder hele vejen.

Jeg kom her til at tænke på Wekres bøger, der har samme soliditet og gode naturbilleder.

En god stilfærdigt fortalt krimi.


Weekendavisen

d. 26. okt. 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 26. okt. 2012