Bøger / skønlitteratur / noveller

Vintermord


Beskrivelse


Kriminoveller der alle foregår om vinteren og især ved juletid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. okt. 2011

Alle krimilæsere vil være oplagte læsere af denne antologi, og langt de fleste vil kunne finde en eller flere af deres svenske favoritter i samlingen, der vil skulle formidles som den danske parallel Liv for liv.

Ti svenske krimiforfattere har hver lavet en novelle, og i flere tilfælde er deres romanhovedperson med heri. Alle har udgivet romaner på dansk, og blandt de mest kendte er Arne Dahl, Camilla Läckberg, Henning Mankell, Håkan Nesser og Åke Edwardson. Historierne er meget forskellige i stil og længde, men alle fungerer rigtigt fint i deres strammere og mere komprimerede form, og der er flere perler blandt dem. Efter en første gennemlæsning står den overraskende "Det røde" af Inger Frimansson frem som noget særligt. Fælles for dem alle er, at de foregår om vinteren og flere af dem med julen som omdrejningspunkt. Hver historie afsluttes med en kort karakteristik af forfatteren og omtale af deres bøger og kan således fungere som appetitvækkere, hvis læserne ikke kender alle forfatterne.

Bogen minder rigtigt meget om den danske Liv for liv, der udkom i år med en række danske forfatteres nye krimi- og spændingshistorier, og målgrupperne er de samme.

Gode krimihistorier fortalt af nogle af de bedste svenske krimimestre. Forskellige i længde og stil, men alle rigtigt spændende - og der er klare perler mellem. Meget veloplagt underholdning til læsning på steder og tidspunkter, hvor der kun er tid til eller brug for kortere historier.Informationer og udgaver