Bøger / skønlitteratur / noveller

Vinternoveller


Beskrivelse


Tre noveller om skrøbelige og skæve eksistenser. Om at gøre et hjerteskærende forsøg på at være en god mor, en god far og en god storesøster. Centralt står kærlighed og medmenneskelighed.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2015

af

af

Merete Trap

d. 7. apr. 2015

Når alt er mest håbløst, findes der måske alligevel en hjælpende hånd derude. Tre små noveller om hjælpsomhed, håb og kærlighed. For en bred målgruppe, både novellelæsere, men er også guf for læsekredsene.

En lille samling af tre noveller. I "Vi kan ikke hjælpe alle", møder vi den unge alenemor, der er på vej hjem i kulden med sin 5-årige datter Alexa. De har 60 kr. at leve for hele weekenden. I "Den rigtige Thomas" er Thomas lige kommet ud af fængslet, og skal have sin søn på besøg. Men han er nødt til at få købt en hovedpude til ham. I "Søskende" er en storesøster på vej væk fra hjemmet med sine to yngre søskende. Hvad flygter de fra, hvor skal de hen? I alle novellerne kommer hjælpen til sidst fra en uventet kant. Ingvild H. Rishøi har senest udgivet Historien om Fru Berg, 2013.

En perle af en novellesamling, om skrøbelige og sarte eksistenser, om håbløshed, hjælpsomhed og medmenneskelighed. Centralt står dog kærlighed til de uskyldsrene og dog stærke børn. En lille udgivelse med en stor og hjertegribende handling, der efterlader læseren med eftertænksomhed og varme i hjertet. Så fint, så fint, som den sne der daler i de tre noveller.

Dette er novellekunst af højeste kvalitet, og kan sammenlignes med fx Ida Jessens Postkort til Annie, desuden minder miljø og personer mig lidt om Wassmos univers.


LitteraturNu [online]

d. 28. maj 2015

af

af

Mathias Ebbesen Jensen

d. 28. maj 2015


Jyllands-posten

d. 14. juni 2015

af

af

Jon Helt Haarder

d. 14. juni 2015


Weekendavisen

d. 20. mar. 2015

af

af

Johannes Baun

d. 20. mar. 2015


Information

d. 27. mar. 2015

af

af

Torben Brostrøm

d. 27. mar. 2015


Kristeligt dagblad

d. 31. mar. 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 31. mar. 2015