Bøger / faglitteratur / idebøger

Vintertid og stjernestunder : blomster og grene - kogler og kranse


Beskrivelse


Via fotografier og korte tekster præsenteres idéer og eksempler på udsmykning udendørs og indenfor til jul og vinter, altovervejende udført i materialer samlet i naturen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. okt. 2015

Bog med ideer og forslag til juleudsmykning - både indendørs og udendørs - lavet af materialer fra naturen. For alle, der ønsker ny inspiration til julens dekorationer, og som i forvejen er lidt fortrolige med at lave dekorationer.

Margit Engen bruger materialer fra naturen kombineret med købte blomster. Hun samler materialerne i naturen hele året og efter et kort opslag om, hvad man må samle i naturen, viser hun eksempler på mange af sine juleudsmykninger og -dekorationer. Her er dekorationer i 70'er stil med orange lys og kranse med clementinskræller, dekorationer med ting fra haven, som rød- og grønkål og kranse af nobilisgran, kogler eller hortensia. Det hele er holdt i naturens farver. Bogen afsluttes med ganske få arbejdsbeskrivelser af udvalgte dekorationer.

Margit Engens bog, med meget flotte fotografier taget af Peter Bilde Fogh, vil kunne bruges af de mange, som hvert år efterspørger nye bøger om juledekorationer. De viste eksempler kan man lade sig inspirere af og så bruge det, man selv har af vaser, fade, kurve m.v. Stilen er enkel og naturlig med sans for de små detaljer, som fx en flot kogle eller nøgne slåengrene.

Stilen kendes fra Julefryd og englelydHvid jul af samme makkerpar. Claus Dalby, som har skrevet forordet, er selv aktuel med Hvid jul, som indeholder lidt flere anvisningerStilen kendes fra Julefryd og englelyd af samme makkerpar. Claus Dalby, som har skrevet forordet, er selv aktuel med , som indeholder lidt flere anvisninger.


Politiken

d. 25. nov. 2015

af

af

Annemette Grundtvig

d. 25. nov. 2015